4G GPS Horloges voordelen en nadelen t.o.v. 2G en 3G GPS trackers

Er komen steeds meer 4G GPS kinderhorloges op de markt. Dat terwijl er inmiddels ook steeds meer 5G telefoons op de markt komen. Voor veel mensen is ook de vraag. Wat is nu de toegevoegde waarde van 4G. Als je zelf een 2G horloge hebt of nog wil aan schaffen. We kunnen hier kort over zijn. Voor GPS tracking is het niet relevant. Het maakt dan niet uit of er gebruik gemaakt wordt van het  2G Netwerk. 3G Netwerk, 4G Netwerk of 5G Netwerk voor het versturen van de tracking data. Dit geldt voor heel Nederland en Europa.

4G videocalling gps horloge kinderen not networking
4G videocalling gps horloge kinderen junioren sos bellen tracken not networking

4G Videocalling GPS horloge

We zetten de feiten voor je op een rij.  4G is sneller dan 2G en 3G. Teven is het zo dat 4G GPS horloges meer stroom verbruiken. Hierdoor is de batterij groter. En om die reden zijn Goede 2G gps horloge kleiner. T.o.v. 4G horloges voor kinderen en volwassenen. Het dekkingsgebied tussen 2G en 4G is belangrijk. Want dat is niet overal het zelfde. Daarnaast is het zo dat 2G gefaseerd uitgeschakeld wordt. Als voorbeeld hebben wij dit gezien bij het netwerk van T-mobile. Dat per 1 juni 2021 het 2G netwerk uitschakelt. Lees daarover hier meer.

4G GPS kinderhorloges

Door de grote bandbreedte van 4G. En de snelheid die dat met zich mee brengt. Zijn 4G kinderhorloges geschikt voor Video Calling. Deze techniek zorgt er voor dat het mogelijk is. Om een videogesprek te starten met het horloge. Videocalling zorgt er voor dat er veel data verbruikt wordt. Om die reden is het belangrijk om alleen Simkaarten te gebruiken die in heel Europe 1 ct per mb aan datakosten verbruiken. Want kosten voor Video Calling kunnen door het hoge datagebruik snel oplopen. Dit geldt voor heel Nederland en zeker ook voor heel Europa.

4G Kinderhorloge video bellen sos kids smartwatch installatieservice offline
Kinderhorloge video bellen sos kids smartwatch installatie service offline belgie

Ontwikkeling 4G, 5G horloges

De ontwikkelingen staan niet stil. En de Chinese fabrikanten die 4G GPS horloges ontwerpen zitten ook niet stil. Dit soort horloges wordt namelijk ook alleen in China ontwikkelt en ontworpen. Dat is dan ook de reden dat bv. in Europe bedrijven altijd achter lopen met het uitbrengen van dit soort GPS producten. 4G horloges kunnen ook verbinden met wifi netwerken. Om data uit te wisselen. Bedenk wel dat toegang tot externe Wifi netwerken altijd een risico met zich mee kan brengen.

2G betrouwbaar netwerk

2G wordt ook nog steeds gezien als een stabiel en betrouwbaar netwerk. Kpn en Vodafone blijft het 2G netwerk nog tot medio 2025 ondersteunen. Het geringe dataverbruik en het stabiele netwerk is voor veel mensen de reden om een goedkoop 2G GPS horloge aan te schaffen. De inkoopprijzen van 4G horloges liggen namelijk veel hoger. Waardoor ze ook al snel een keer zo duur zijn. 2G is niet geschikt voor Videocalling, video streaming, videobellen of facetimen. Daar heb je echt een 4G gps horloge voor nodig.

4G gps horloges kind videocalling facetime reparatie service not networking
4G gps horloges kinderen videocalling facetime reparatie service not networking

4G GPS horloges

De toekomst staat niet stil en Netwerken zoals Lora, SigFox, LoRaWAN en NB-IOT zullen in de toekomst steeds meer hun intrede doen in de consumer market voor IOT GPS tracking devices.

Reparatieservice 2G, 3G, 4G horloge

Voor veel mensen is het erg lastig om een GPS tracker horloge werkend te krijgen. Met onze 2G en 4G GPS horloges installatie service krijgen wij uw horloge snel online. Langskomen niet nodig, wij maken het op afstand. De configuratie service kunt u ook bestellen als u niet bij ons gekocht heeft. Als enige in Europe configureren wij uw horloge op afstand. Dit geldt ook voor ieder land in Europa.

4G gps horloges telfoon tracker bellen kids LT05 Q12 KT13 KT14 installatieservice offline
4G gps horloges telfoon tracker bellen SOS installatie service offline

GPS Horloge offline not networking

Als enige in Europa kunnen wij ook uw 4G GPS horloges of GPS tracker laten werken met de volgende netwerken.

Belgie: Orange, Proximus, Scarlet, Base, Telenet.be, Dommel, Lycamobile.be, Jim Mobile, Mobile Vikings, Vodafone, L-mobi etc etc

Duitsland: Vodafone etc etc

Frankrijk: Orange etc etc

Y95 gps horloge voor kind video watch KT21 KT22 KT23 KT24 KT25 installatie service
Gps horloge 4G voor kinderen video watch installatie service bij offline recensies

Schroom niet om ook contact op te nemen via whatsapp, u krijgt direct vrijblijvend antwoord op uw vragen.