Wij leveren GPS Trackers en GPS Horloges die gebruik maken van onze eigen ontwikkelde APP en SERVER.

Heeft u een GPS horloge of GPS tracker elders gekocht en krijgt u die niet aan praat ? Dan kunt u altijd een beroep op ons doen voor service en advies. Samen zoeken we uit waar het probleem ligt bij uw tracker en lossen het op.

Setracker Handleiding

Problemen met de Setracker APP ? Wij verhelpen de problemen direct op afstand. Langskomen niet nodig. Werkt de Se tracker app niet en krijgt u dit soort meldingen. Se tracker not networking. Se tracker offline. Melding. Se tracker device offline. Se tracker network error. Melding. Se tracker already registered. Se tracker cannot connect. Melding. Se tracker can’t register. Se tracker error. Melding. Se tracker input Pin. Se tracker login. Melding. Se tracker password reset. Maak dan gebruik van onze Se tracker service Se tracker installatieproblemen en herinstallatie service.

Gebruikershandleiding

De Setracker handleiding kan ook gebruikt worden voor Setracker 2 en Setracker 3. De Setracker app wordt ontwikkeld en onderhouden door 3G-Elec. Dit chinese bedrijf produceert grote hoeveelheden GSM en GPS modules die wereldwijd worden gebruikt in GPS horloges en GPS trackers. 3g elec, het bedrijf achter deze smart devices heeft veel ervaring in de ontwikkeling van GPS LBS WIFI en GSM modules voor deze GPS-horloges en GPS-trackers. Regelmatig vinden en er updates plaats. De App ondersteunt vele talen waaronder Nederlands.

De Setracker app is een gratis App en is gratis in het gebruik. Er bestaan ook andere Apps die met deze gps horloges kunnen werken zoals bijvoorbeeld de Asterium Smartwatch Locator app.

Disclaimer Setracker app;

De (gratis) faciliteiten m.b.t. het gebruik van deze tracking platformen (tracking apps en tracking servers) worden door externe partijen geleverd en onderhouden. Wij zijn hier niet verantwoordelijk voor, hebben geen associatie met deze bedrijven en hebben tevens geen invloed op de werking daarvan. Ook delen wij geen persoonlijke informatie met deze bedrijven. Derhalve kunnen wij de werking van deze platformen dan ook niet garanderen of invloed op uitoefenen. Indien er zich storingen voordoen kunt u dit merken doordat u bv. tijdelijk niet kunt inloggen.  Storingen komen overigens weinig voor.

Setracker offline

Indien u een gps horloge of gps tracker elders heeft gekocht. En u komt er achter dat u het horloge of tracker niet zelf kunt laten werken. Dan repareren wij dit ook graag op afstand voor u. Maak hier gebruik van onze Live connect service. Hier hoeft u niet voor langs te komen en het probleem wordt direct opgelost.

SeTracker handleiding

setracker-login-installatie-app-help-en-uitleg
setracker login help en uitleg

In de Setracker handleiding wordt o.a. besproken hoe u het gps horloge kunt instellen. Om gebruik te kunnen maken van de Setracker app. Dient u deze namelijk eerst te installeren. Bv. op uw Android of IOS smartphone. Nadat u de app geïnstalleerd heeft, registreert u eerst uw gps horloge. Vul de registratie gegevens zoals het ID, klantummer, bijnaam, telefoonnummer en wachtwoord in.

Veel voorkomende problemen zijn, not networking. Offline. Can not register. App error. Apparatuur is nu online. Server ip. Setracker Server down. Server busy.

Als alle gegevens volledig zijn ingevuld dan op OK drukken. Hiermee de registratie van het gps horloge bij de Setracker server bevestigen. Hiermee wordt een account aangemaakt waardoor de app met het GPS horloge zal kunnen communiceren. Voor deze communicatie is een Gps horloge simkaart nodig. Bij onze GPS horloges wordt standaard al een Simkaart met beltegoed geleverd.

Setracker Registreren

setracker registreren licentie ID password
Setracker registreren ID

Noteer voor jezelf het klantnummer en password. Zodat je dit indien nodig later alsnog kan terug vinden. Als de login gegevens niet meer beschikbaar zijn en niet meer op te vragen dan dient het account gereset te worden. Als bij registratie wordt aangegeven dat het account nummer al bestaat dan kunt u hierover contact opnemen.

Setracker Taal instellen

setracker-login-taal-aanpassen-instellen
setracker login taal aanpassen handleiding

Op de login pagina is het mogelijk om de standaard taal aan te passen. Zet dit op Nederlands. Eventueel verder naar beneden scrollen voor bijvoorbeeld Engels. De Nederlandse vertaling van de APP is nog niet helemaal 100%. Maar in de toekomst zal dit verbeteren door de frequente updates van de app.

setracker-regio-aanpassen-werelddeel-kiezen
setracker regio aanpassen werelddeel kiezen

Selecteer de Regio Europa en Africa om gebruik te maken van de Server in Europa. Zo kunt u ook een andere regio instellen als u zich in een ander deel van de wereld bevind. Voor iedere regio dient u apart een account registratie te doen.

Setracker Inloggen

setracker-device-is-offline-account-error-login-help
Setracker device is offline account error

Vul daarnaast vervolgens de Login gegeven in en klik op Login. Na het inloggen zal de APP voortaan automatisch inloggen zodra u de APP opstart. Indien u problemen ondervindt bij het inloggen of andere storingen ondervind lees dan eerst hier… 

 Setracker Hoofdmenu

setracker menu instellingen handleiding
Setracker menu handleiding

Bovenstaande het Menu van waaruit alle instellingen aangepast kunnen worden. Bij normaal gebruik hoeft u dit menu qua instellingen slechts een enkele keer te gebruiken. Als eenmaal de SOS nummers en telefoonboek e.d. zijn ingesteld. Dan gebruikt u nog slechts nog Remote shutdown om het horloge uit te zetten en op te laden.

Terminal Instellen

SeTracker settings menu instellingen
SeTracker menu instellen

Door in het hoofdmenu op Terminal Instellingen te klikken is het mogelijk om de standaard configuratie in te stellen van; SOS/familie nummer, Voice Care, Werkmodus, Niet storen periode, SMS alert instellingen, Telefoonboek, Baby contacten, Taal en tijdzone, Drukschakelaar en LBS.

Setracker SOS nummers instellen

"<yoastmark

Vul bij SOS/familie nummer de SOS nummers in. Dit kunnen er maximaal drie zijn. Als het kind zelf op de SOS knop drukt. Dan zal het gps horloge namelijk het eerste nummer bellen. Als dit gesprek vervolgens niet wordt opgenomen. Dan zal het gps horloge ook het tweede nummer bellen enz. Deze cyclus wordt doorlopen totdat een telefoonnummer dat staat ingesteld opneemt.

Voice Care

SeTracker voice care bellen App sos
SeTracker voice care instellen

Door bij Voicecare uw eigen telefoonnummer in te stellen zal het gps horloge u opbellen. Hiermee kunt u zelf meeluisteren zonder dat de drager van het gps horloge dit door heeft. Hiermee kunt u zonder medeweten een oogje in het zeil houden en horen wat er gaande is.

Setracker Werkmodus

SeTracker werkmodus instellen gps tracker
SeTracker werkmodus instellen

Middels de Werkmodus kun je de GPS update frequentie instellen. Zoals op de afbeelding te zien staat de update frequentie echter op de standaard instelling van 10 minuten. Dit betekent dat het GPS horloge de locatie om de tien minuten aan de tracking server zal doorgeven. Het is mogelijk om deze instelling aan te passen. Bij een update frequentie van 1 keer per uur treedt de Power Save modus in werking. De frequentie is lager en het GPS horloge zal minder stroom en data verbruiken. Evenzeer kunt u een hogere update frequentie instellen. Van 1m/s (accuraat maar kost meer stroom/data).

Niet storen periode

"<yoastmark

Niet storen Periode. Maximaal zijn er drie niet storen periodes in te stellen. Bijvoorbeeld wanneer het kind naar school gaat. Daardoor kan het dus niet gebeld worden. Uiteraard kunt u wel de positie blijven volgen.

Setracker SMS ALERT instellen.

SeTracker Alert SOS Low battery Remove watch
SeTracker Alert instellingen

De SMS alert instellingen geven de mogelijkheid om SMS berichten te ontvangen voor de volgende acties. Lage batterij (Low battery), SOS herinnering en Verwijder het horloge. Dit betekend dus dat als er zich een dergelijke situatie voordoet. Dat het GPS horloge dan een SMS bericht zal sturen. Het telefoonnummer dat staat ingesteld bij Voogdij nummer ontvangt het bericht. Hou er rekening mee dat het versturen van SMS berichten saldo van de simkaart kost.

Setracker Telefoonboek

SeTracker telefoonboek instellen via menu gps kind
SeTracker telefoonboek instellen

In het telefoonboek worden de namen en telefoonnummers genoteerd. Van de mensen waar de drager van het horloge naar toe kan bellen. Selecteer op het horloge het telefoonboek. En scrol naar de persoon/telefoonnummer dat je wil bellen.

SeTracker bel contacten instellen op gps horloge
SeTracker contacten instellen

Bij baby contacten worden de telefoonnummers ingevuld die naar het GPS horloge kunnen bellen. Dat zijn maximaal tien telefoonnummers. Dit bied extra veiligheid omdat onbekenden op deze manier niet niet naar het horloge kunnen bellen.  Althans, men kan wel  bellen maar het gesprek wordt niet geaccepteerd.

SeTracker Taal en Tijdzone instellen gps tracker
SeTracker Taal en Tijdzone instellen

In het menu van de Taal en tijdzone wordt de juiste tijdzone ingesteld voor Europa / Nederland. Hiermee stelt u dus de juiste weergave van de tijd op het display van het GPS horloge is. Al naar gelang Zomer of wintertijd kunt u de tijdzone instellen. Op East plus 1 uur of East plus 2 uur.

"<yoastmark

De Drukschakelaar instelling wordt gebruikt om te voorkomen dat er een Alarm af gaat. Bijvoorbeeld als het horloge van de pols wordt verwijderd kan vooraf ingesteld zijn dat er dan een SMS word verzonden. Door de Drukschakelaar switch aan te zetten kunt u deze melding uit zetten.

"<yoastmark

Stel de Slaap timer in.

Remote Shutdown

SeTracker remote shutdown horloge uitzetten
SeTracker remote shutdown

Om het GPS horloge uit te zetten en op te laden wordt de optie Remote shutdown geselecteerd. Hierna zal het GPS horloge uit zichzelf uit gaan. Dit is ook te horen aan het Tingeltje. Hierna kunt u het GPS horloge tevens weer opladen.

Op de kaart wordt de huidige positie of laatst bekende historische positie weergegeven. Dit kan een GPS locatie, LBS locatie of WIFI locatie zijn al naar gelang het model gps horloge dat u heeft aangeschaft.

"<yoastmark

Setracker Kaart weergave

SeTracker-kaart-instellen-plat-3d-layout-kiezen
SeTracker kaart instellen plat 3d earth layout kiezen

Het is ook mogelijk om de kaartweergave aan te passen. De keuzes zijn weergave in 2D, 3D of earth view. De meest gebruikte kaartweergave is de 2D view die door veel mensen als prettig wordt ervaren.

setracker-account-kaart-instellen-app-uitleg
setracker account kaart instellen uitleg

Op het Kaart overzicht kan de locatie ook worden weergegeven aan de hand van Google maps en Google earth kaarten.

setracker-app-gps-tracking-locatie-bepalen-uitlezen-handleiding
setracker app gps tracking locatie bepalen

Door op de kaart op het symbool rechtsboven te klikken wordt de huidige positie opgevraagd. Belangrijk hierbij is de communicatie tussen het GPS horloge, de Server en de APP correct is ingesteld.

Beveiligingszones

SeTracker beveiligingszone geofence instellen
SeTracker geofence instellen

De beveiligingszone kan dus worden ingesteld door eerst een Radius te kiezen. En door vervolgens op de kaart ook een locatie te selecteren. De drager van het horloge wordt daardoor geacht binnen deze zone te blijven. Als de grens van de beveiligingszone ook wel Geofence genoemd wordt gepasseerd. Dan zal dus er een alarm worden doorgegeven.

SeTracker-geo-fence-instellen-beveiligingszone
SeTracker geo fence uitleg instellen beveiligingszone

In dit overzicht is er een Radius ingesteld van 700 meter. Door op verwijderen te klikken is het mogelijk om een nieuwe Geo-fence of veiligheidszone in te stellen. De Geofence optie is handig om in de gaten te houden of het kind of ouder zich niet buiten deze afbakening verplaatst. Er kan ingesteld worden dat er een SMS wordt verzonden zodra de drager van het GPS horloge de vooraf ingestelde veiligheidszone verlaat.

Veiligheidszone Geofence instellen

"<yoastmark

De veiligheidszone is ook in te stellen in 3D modus. Een Geofence afbakening is een prima manier om een oogje in het zeil te houden. Dit geeft ook een veilig gevoel zodat u weet dat uw kind of geliefde niet te ver van huis gaat. Zonder dat u daar van op de hoogte bent.

"<yoastmark

Bedenk wel dat er ook uitzonderingen zijn. Bijvoorbeeld als het horloge alleen GPS functionaliteit heeft. En geen WIFI positionering. Dan is de kans groot dat de APP een alarm door zal geven. Dit omdat drager binnenshuis is. Doordat er dan geen GPS signaal word ontvangen. Ziet het GPS horloge immers alleen de locatie van de zendmast. En die valt mogelijkerwijs ook buiten de veiligheidszone. Met als gevolg een onterecht alarm.

"<yoastmark

Het instellen van een GEOFENCE is namelijk erg handig. Bijvoorbeeld dicht bij huis. Maar eveneens op de camping of bij grote menigten. Hierbij kan de app een alert sturen als de drager van het horloge een vooraf ingesteld gebied verlaat. Hou er wel rekening mee dat als de app een LBS locatie aangeeft. Dat deze locatie buiten de Geo-fence kan vallen (locatie zendmast).

Alarm instellen

setracker alarm set handleiding app settings
Setracker alarm settings

Het instellen van een Alarm kan ook handig en wenselijk zijn. Op deze manier is bijvoorbeeld eenvoudig van afstand een Alarm in te stellen. Bijvoorbeeld om 17:30 als het kind naar huis moet komen om te eten.

setracker handleiding alarm instellen
Setracker instellen alarm

Het is ook mogelijk om het Alarm in de stellen voor vaste tijden of weekdagen. Hierdoor gaat het alarm dan af op vaste dagen en tijden. Dit draagt bij aan een goede structuur en het kind krijgt een reminder om op tijd thuis te zellen. Bellen naar het horloge kan natuurlijk ook.

setracker handleiding alarm tijd instellen
Setracker alarm instellen

Selecteer met het wiel eerst de uren en de minuten in stel zo het Alarm in.

SeTracker gezondheid settings instellen app
SeTracker gezondheid geschiedenis

Instellingen Gezondheid. Wandeling, oefening, beweging reis en slaap.

SeTracker pedometer stappenteller instellen app
SeTracker pedometer instellen

Instellingen Pedometer voor Tijd, Stap (afstand per stap), Gewicht en Stappenteller switch.

Beloningen

"<yoastmark

Stuur het kind beloningen in de vorm van Hartjes om complimentjes te geven.

SeTracker vind uitrusting instellen app sos
SeTracker vind uitrusting

Ben je het GPS horloge soms kwijt ? Het horloge kun je dan laten rinkelen. Hierdoor is het horloge bijvoorbeeld ook thuis makkelijk terug te vinden. Druk op de knop Vind Uitrusting en het GPS horloge zal gaan rinkelen.

Account instellingen

setracker account instellingen aanpassen
Setracker account instellingen

Accountinstellingen kunnen hier zo worden aangepast. Persoonlijke informatie, Apperatuur lijst en Password aanpassen.

"<yoastmark

Het wachtwoord is vervolgens eenvoudig aan te passen. Vul eerst je huidige password in. En daarna het nieuwe password. Bevestig dan het nieuwe password. Door op OK te klikken.

setracker ID GPS Horloge tracker Nederland
Setracker ID GPS horloge

In de Apparatuurlijst staat ook het ID nummer van het GPS horloge. Dit is slechts ter informatie.

setracker-reset-password-account-app-help-uitleg-werking
setracker reset password account verificatie code uitleg werking

Het password is dus op een eenvoudige manier te resetten. Vul je email adres in en druk op verzenden. De toegestuurde verificatie code invullen om vervolgens het password te ontvangen. Samenvattend is er meer info over het gebruik van deze App hier te lezen.

Bezint eer je begint !

Het komt vaak voor dat gps horloges die via veiling sites, marktplaats, dagdeal sites, aliexpress, chinese deal sites zijn gekocht. Niet zijn te registreren of na registratie niet werken. Daar zijn uiteenlopende redenen voor. In een aantal gevallen zijn er productie fouten waardoor het horloge niet werkt. Ook komen er gps horloges op de Nederlandse markt die bestemt zijn voor Azie waardoor het horloge hier niet kan werken (of slechts na herprogrammering).  Hou er ook rekening mee dat er veel zogenaamde GPS horloges in omloop zijn waar geen GPS ontvanger in zit. Deze horloges hebben alleen LBS en geven een afwijking van 500 – 2000 meter. En zijn dus niet geschikt om uw kind te volgen. Helaas kom je daar pas achter nadat je het horloge ontvangen hebt en de verkoper neemt het product dan meestal niet meer terug. Of het is te duur om terug te sturen.

Gps horloge reparatie

Gps horloge configureren (ook als u het horloge niet bij ons gekocht heeft kunnen wij het horloge voor u configureren). Indien u een gps horloge elders heeft gekocht en u komt er achter dat u het horloge niet zelf kunt laten werken. Dan repareren wij dit ook graag op afstand voor u. Maak hier gebruik van onze Live connect service. Hier hoeft u niet voor langs te komen.

Gps horloge kopen om frustratie te besparen ? Bestel dan een gebruiksklaar Gps horloge !

Gerelateerde onderwerpen: GPS tracker app

Setracker Handleiding gps tracker
4.9 (98.18%) 22 vote[s]