GPS horloge offline kind sale tracker en smartwatch inclusief simkaart en verzendkosten
Gps Offline Klik HierBeste deals Veilig afrekenen via Ideal, Paypal, SSL

Setracker app Setracker 2 Setracker 3

Setracker app, de gps horloge tracker app !

De Setracker app is een veel gebruikte app voor GPS tracker horloges in Europa. Er zijn vele soorten GPS horloges en zo ook diverse soorten Tracking Apps. De GPS smartwatch horloges die in dit artikel besproken worden werken allemaal met de Setracker App. De App is bewezen betrouwbaar in het gebruik, mede door goede uptime (percentage dat de service online is) en support van de fabrikant.  Met de ontwikkeling van nieuwe horloges blijft men ook de Setracker App doorontwikkelen en wordt zodoende regelmatig uitgebreid met nieuwe functies. Zo is er momenteel bij installatie van de App al een keuze uit meer dan twintig talen.

De Maker.

3g-elec heeft er logischerwijze veel belang bij om een stabiel platform online aan te kunnen bieden. De GPS trackers en GPS horloges werken met een uniek ID dat op de Tracking server bekend is. Hierdoor wordt de tracker na registratie door de server herkend. Op licentie basis worden deze ID’s uitgegeven aan assemblers (de bedrijven die de horloges assembleren met hardware die geschikt is om met het communicatie protocol te werken waarmee het horloge communiceert met de Setracker Server).

Ter illustratie.

In de Google Playstore is te zien dat Setracker, Setracker 2 en Setracker 3 individueel meer dan 100.000 gedownload zijn. De fabrikant van deze app is 3g-elec. De Setracker tracking servers worden gehost vanuit Duitsland. Hierdoor wordt een snelle verbinding gewaarborgd voor Nederlandse Setracker app gebruikers. Voor de correcte positionering wordt gebruik van de kaarten van Google Maps. Naast goedkope modellen  gps trackers zoals de Q50 gps watch, die alleen met GPS werken zijn er ook betere modellen die tevens gebruik maken van WIFI positionering. Kijk hier voor een overzicht.

Voor veel mensen kan zo’n app toch een behoorlijke uitdaging zijn. Ook is het niet voor iedereen eenvoudig om de werking te doorgronden. De problemen beginnen vaak al bij het registreren van  het horloge. Om die reden is het ook veel handiger om een gebruiksklaar product te kopen. Hieronder een opsomming van antwoorden op veel gestelde gebruikersvragen.

Hoe weet ik of de Setracker App op mijn telefoon zal werken ?

De Setracker app is volgens de specificaties van de software developer 3g-elec Compatibel met;

-IOS iPhone, iPad en iPod touch.

-Android toestellen.

Waar kan ik de Setracker app downloaden.

De Setracker app kunt u downloaden via de Google Playstore of de Apple Appstore. In de store tikt u Setracker in en installeert deze vervolgens.

Gebruik Setracker App: Kan ik meerdere GPS horloge in de Setracker app onderbrengen. Zodat ik al mijn kinderen op de kaart kan zien.

Ja, het is mogelijk om meerdere GPS horloges aan één account te verbinden. Geef dit aan bij uw bestelling en wij regelen dit voor u.

Gebruik Setracker App: Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de Setracker App.

Nee, het gebruik van de app is gratis bij aanschaf van een GPS horloge.

Gebruik Setracker App: Kan ik zelf mijn login gegeven aanpassen gebruikersnaam en password.

Ja, u kunt zelf de login gegevens wijzigen door in de setracker de gebruikersnaam en het password aan te passen. Dit raden wij ook aan.

Gebruik Setracker App: Levensduur Setracker app. 

De Setracker app wordt regelmatig geupdate. Update Setracker, hierdoor blijft uw gps horloge tracker up to date. Er bestaan ook verschillende versies van de Setracker app. Setracker, Setracker 2 , Setracker 3. Hierdoor blijft er altijd een versie beschikbaar waardoor uw gps horloge goed blijft werken. Een nieuwe versie is over het algemeen backwards compatible waardoor u ook de nieuwe versie voor u gps horloge kunt uitproberen.

Gebruik Setracker App: Hoe weet ik wanneer er een nieuwe update is voor de Setracker App? 

U hoeft hier zelf geen actie op te ondernemen. Indien er een nieuwe update is krijgt u daar automatisch melding van bij het opstarten van Setracker.

Gebruik Setracker App: Setracker app via pc is dat mogelijk ? 

Er bestaan mogelijkheden om de Setracker app ook op de pc te laten werken.

Foutmeldingen: Foutmeldingen op het gps horloge: PIN

Deze melding wordt veroorzaakt doordat u een simkaart gebruikt heeft waar een pincode op is ingesteld. Verwijder de pincode van de simkaart door de simkaart in een normale telefoon te stoppen en de pincode te verwijderen.

Foutmeldingen op het gps horloge: Start niet op.

Mogelijk gebruikt u een simkaart die niet geschikt is. Start uw horloge wel op zonder simkaart, probeer dan een simkaart van een andere provider.

Foutmeldingen op het gps touchscreen horloge: Unable to connect

De melding unable to connect kunt u krijgen als het beltegoed van de simkaart op is. Controleer als eerste uw saldo en waardeer dit indien nodig op.

Foutmeldingen in de Setracker App: equipment not connected

Controleer als eerste het saldo van uw simkaart. Is de storing hiermee niet verholpen neem dan contact op. Deze foutmelding kan meerdere oorzaken hebben. U kunt het beste contact opnemen zodat wij voor u het probleem kunnen beoordelen / oplossen. Dit kan vaak op afstand. U hoeft er dus niet voor langs te komen.

Foutmeldingen in de Setracker App: device offline

Controleer als eerste het saldo van uw simkaart. Is de storing hiermee niet verholpen neem dan contact op. Deze foutmelding kan meerdere oorzaken hebben. U kunt het beste contact opnemen zodat wij voor u het probleem kunnen beoordelen / oplossen.

Foutmeldingen Setracker App: Ik kan niet meer inloggen

Vergewis u er van dat u de juiste inloggegevens gebruikt. Deze heeft u ontvangen bij aankoop van uw GPS horloge en staan vermeld in het document behorende bij uw GPS horloge. Indien u uw gegevens niet meer hebt of heeft aangepast dan kunt u via de Setracker app uw password opvragen.

gps horloge reset setracker app password

Hiervoor dient u dan het email adres op te geven dat u eerder heeft opgeven via persoonlijke informatie / brievenbus in de Setracker APP. Via email ontvangt u dan een verificatie code die u in de APP invoert. Indien het niet lukt om uw password op te vragen kunt u contact opnemen. Wij hebben de mogelijkheid om uw account te (laten) resetten. Neem hierover dan eerst contact op.

Gegevens die wij daar voor nodig hebben:

-Horloge ID

-Account naam (indien bekend)

-Het Mobiele telefoonnummer behorende bij het GPS horloge

U kunt vervolgens zelf de login gegevens wijzigen door in de Setracker app de gebruikersnaam en het password aan te passen. Dit raden wij ook aan.

Gebruik van het horloge en Setracker App:

Setracker 3 Setracker 2 Setracker app
Setracker 3 Setracker 2 Setracker app

Positie van het GPS horloge: De eerste keer dat u het gps horloge aanzet duurt positiebepaling langer.

U heeft het gps horloge voor het eerst aangezet en het gps horloge geeft geen juiste gps positie weer. De aanwijzer op de kaart is blauw LBS. De eerste keer kost het iets meer tijd om een gps fix tot stand te brengen. Het handigste is om het horloge bv 10 – 15 minuten in de tuin of op balkon. Uw horloge werkt hierna correct en zal de juiste positie aangeven (rode aanwijzer op de kaart). Als u een horloge heeft met GPS + WIFI dan kunt u ook als u binnen bent een correcte positie op de kaart zien (groene aanwijzer op de kaart).

Positie van het GPS horloge: Hoe nauwkeurig is de positiebepaling van het GPS horloge. 

Gebruikelijk is een afstand van 0 tot 20 meter ten opzichte van de daadwerkelijke positie. Er kan wel 50 meter of meer afstand zijn tussen de positie van het gps horloge en de locatie op de kaart (bij slechte ontvangst, bv tussen hoge gebouwen). In de open buitenlucht is het gps signaal over het algemeen zeer nauwkeurig. Het GPS signaal ontvangt men alleen buiten. Op de kaart wordt de GPS aanwijzer aangeven met een rode kleur.

Positie van het GPS horloge: De positie wijkt af van de huidige locatie. De aanwijzer op de kaart is Blauw.

Indien de locatie in het blauw op de kaart wordt weergegeven, dan betreft het de locatie via LBS (zendmast Telefonie). Deze locatie is niet accuraat voor uw gps horloge. Het GPS horloge dient u buiten te gebruiken voor een accurate positie bepaling.

Positie van het GPS horloge: De positie wijkt regelmatig af van de huidige locatie. De aanwijzer op de kaart is alleen Blauw.

Controleer als eerste het saldo van uw simkaart. Heeft u voldoende saldo ?

Positie van het GPS horloge: De positie geeft de huidige locatie aan. Maar de aanwijzer op de kaart is Groen.

Uw horloge ondersteund ook Wifi positionering. Een wifi positie wordt over het algemeen weergegeven als het horloge binnenshuis is en het gps horloge maakt contact met een wifi router om de positie te bepalen.

Positie van het GPS horloge: De positie geeft de huidige locatie aan. Maar de aanwijzer op de kaart is Rood.

Uw horloge geeft een gps positie weer. Uw horloge werkt correct en heeft de positie kunnen bepalen aan de hand van satellieten.

Positie van het GPS horloge: Hoe kan mijn model horloge de positie bepalen met WIFI tracking (zonder inloggegevens).

De horloge modellen die ook WIFI tracking ondersteunen bepalen de positie aan de hand van SSID (Service Set Identifier). Het bepalen van deze locaties is mogelijk doordat de posities van Accespoints / wifi routers zijn opgeslagen in een database. Als het horloge een SSID detecteert van een accespoint / wifirouter, dan zal er een controle plaatsvinden in de database (verbinding via internet) en vervolgens wordt deze positie weergegeven op de kaart in de Setracker app.

Positie van het GPS horloge: Hoe lang duurt het voordat de positie van het gps horloge accuraat is.

Uw horloge geeft een gps positie met een bepaalde interval weer. Dit kunt u instellen via de Setracker app door de update frequentie aan te passen. Instellingen zijn 1 minuut, 10 minuten (standaard), 1 uur (powersave mode). Daarnaast kunt u de actuele positie op de kaart opvragen door op de aanwijzer te klikken. De app maakt gebruik van een Setracker server in Europa. Hierdoor duurt een update voor actuele positie bepaling slechts 10 tot 20 seconden. Op drukke momenten kan dit oplopen tot maximaal 30 seconden.

Gebruik GPS horloge in het buitenland: Kan ik het gps horloge in het buitenland gebruiken ?

Dit is inderdaad mogelijk. U dient dan wel een simkaart te gebruiken die in het buitenland werkt. Daarnaast dient u de APN informatie van het gps horloge aan te passen.

Gebruik GPS horloge buiten Europa: Kan ik het gps horloge buiten Europa gebruiken ?

Dit is mogelijk, hiervoor dient wel de regio aangepast te worden waarbinnen het gps horloge in die periode verblijft.

Gebruik van het GPS horloge door het Kind: Hoe kan ik voorkomen dat mijn kind het horloge uit zet ?

Op het moment dat u het gps horloge aan zet (en het horloge verbinding heeft gemaakt met de tracking server) kan het kind het horloge niet meer uit zetten. Met deze functie wordt voorkomen dat het kind het horloge uit kan zetten. Indien u het horloge uit wenst te zetten na gebruik of om op te laden, dan kunt u het horloge uitzetten via de Setracker app (zie onder).

Gebruik van het GPS horloge door het Kind: Wat gebeurd er als het kind het horloge zelf af doet ?

Onze modellen gps horloge bevatten een sensor. Zodra het contact met de huid verbroken wordt zal het GPS horloge via de Setracker app een Alarm afgeven op uw smartphone. Ook is het mogelijk om in te stellen dat u een SMS ontvangt zodra dit gebeurd (hou er rekening mee dat het versturen van een SMS ten laste gaat van het beltegoed van het horloge).

Bellen en gebeld worden:

Bellen van en naar het gps horloge: Moet ik zelf een simkaart aanschaffen bij het gps horloge ?

Nee, uw gps horloge wordt geleverd inclusief Lebara simkaart. Met de Lebara simkaart garanderen wij de juiste werking van het gps horloge.

Bellen naar het gps horloge: Als ik naar het horloge bel gaat deze niet over.

U dient het telefoonnummer waarmee u belt toe te voegen aan het telefoonboek. Telefoonnummers die niet in het telefoonboek staan van het gps horloge kunnen niet naar het gps horloge bellen.

Bellen naar het gps horloge: Kan ik voorkomen dat onbekenden naar het GPS horloge kunnen bellen ?

Ja, alleen nummer die ingesteld zijn via het telefoonboek kunnen naar het GPS horloge bellen. Onbekende nummer krijgen geen verbinding met het gps horloge.

Bellen met het gps horloge: Hoe kan mijn kind naar mij bellen met het GPS horloge.

U dient het telefoonboek in te stellen met het telefoonnummer van uw gsm of smartphone. Op het gps horloge kunt u dan het telefoonboek selecteren en vervolgens naar uw gsm of Smartphone bellen.

Bellen met het gps horloge: Hoe kan het kind mij het beste bellen in geval van nood.

In geval van nood kan het kind het beste op de SOS knop drukken. Hou deze vijf seconden ingedrukt en het SOS nummer zal gebeld worden.

Gebruik interface Setracker App: Wat is de chat intercom functie in de Setracker app ?

Via de chat functie kunt u een ingesproken bericht naar het gps horloge sturen. Het gps horloge ontvangt een melding en kan het bericht af luisteren. Ook kan u via het gps horloge een bericht inspreken en naar de app sturen. Hou er rekening mee dat er in beide gevallen data verbruikt wordt van de gps horloge (uploaden/ downloaden van voicebericht).

Gebruik interface Setracker App: Waar dient de Vind Uitrusting functie voor ?

Via de “Vind Uitrusting” functie kunt u het horloge laten rinkelen. Als u het horloge dan bv thuis kwijt bent hoort u de locatie aan de hand van het gerinkel.

Gebruik interface Setracker App: Voice care of monitor functie wat is dat ?

Via de “Voice care” functie kunt u horen wat er in de nabijheid van het gps horloge gebeurd.

Gebruik interface Setracker App: Waar dient het Alarm voor dat ik via de app kan instellen ?

Via de “Alarm” functie kunt u een Alarm instellen op het horloge (maximaal drie alarmen). Dit is handig als u bv met uw kind heeft afgesproken op een bepaalde tijd thuis te komen. Het alarm dat dan op het horloge af gaat herinnerd uw kind hier aan. Let wel op bij het instellen dat het horloge aan staat en dat de app verbinding heeft met het horloge.

Gebruik interface Setracker App: Wat is de beveiligingszone die je kan instellen ?

Via de “beveiligingszone” functie kunt u de radius instellen waarbinnen uw kind moet blijven voordat het alarm af gaat. Dit wordt ook wel Geofence genoemd. Handig bij u in de buurt of bv op de camping.

Gebruik interface Setracker App: Wat is de voetafdrukken functie in de setracker app ?

Via de “Voetafdrukken” functie kunt u de historische route opvragen. Vul eerst de datum en tijden in waartussen u de historische route wil.

Gebruik interface Setracker App: Hoe kan ik het GPS horloge uit zetten?

Via de “Instellingen / Remote shutdown” functie kunt u het horloge uitschakelen en vervolgens opladen.

Al met al zijn er ruim voldoende mogelijkheden binnen de Setracker App.

gps horloge tracker
GPS positie met setracker app
WIFI gps horloge tracker
WIFI positie met setracker app
LBS gps horloge tracker
LBS positie met setracker app

Er zijn genoeg gebruikerservaringen te lezen die niet al te positief zijn. Onze ervaring is dat dit vooral te wijten is aan het feit dat eindgebruikers geen handleiding lezen of een gps horloge op een chinese website of veilingsite kopen en geen support krijgen of er dan geen handleiding krijgen. Daarnaast is het zo dat het hele thema rond GPS horloges (de werking daarvan met satellieten en wifi router voor veel mensen maar moeilijk te doorgronden is). Als je dan ook niet weet hoe je het menu moet instellen dan heb je al gauw het idee dan de app niet goed werkt of dat het horloge defect is. De app Setracker voldoet naar onze mening goed en het Setracker menu biedt veel opties.

Veel gerelateerde zoekopdrachten zijn;

setracker device is offline De melding kan verschillende redenen hebben check hiervoor de FAQ
setracker app help De handleiding bied vaak al uitkomst. Bij vragen over de app kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

Resetten kidswatch

setracker account error Deze melding kan ook verschillende oorzaken hebben. Bv als het ID al geregistreerd is check hiervoor de FAQ
setracker reset Een reset van het account is mogelijk door een setracker administrator. Die kan het account resetten of verwijderen.

Versies

setracker 2 De nieuwe versie heeft andere functionaliteit. Als versie 1 voldoet kun je die ook blijven gebruiken. Ook versie 3 is zonder problemen uit te proberen.
setracker login De inloggevens worden over het algemeen aangeleverd via een document bij aanschaf van een gebruiksklaar gps horloge.
se tracker gps watch Het gps horloge dat gebruik maakt van de Se tracker app. Het is ook mogelijk om twee horloges te zien binnen een account.
setracker account reset Een account reset van het account is mogelijk door een setracker administrator. Die kan het account resetten of verwijderen.
Maak hiervoor gebruik van de reparatieservice gps.

Conclusie

Een functioneel gps horloge dat zowel door kinderen, ouderen en volwassenen te gebruiken is. Met deze app ben je er van verzekert dat de ontwikkeling niet stil staat. Dat merk je door regelmatige automatische updates (melding via de app). Hiermee worden dan vaak ook weer nieuwe mogelijkheden toegevoegd die de gebruikerservaring verbeterd. Zie hier de GPS horloge telefoon voor kinderen, oudere en volwassen.

 

Setracker app Setracker 2 Setracker 3
4.8 (96.36%) 11 vote[s]
32 Comments
 1. Avatar for Bernhard Ruimschoot
 2. Avatar for Bernhard Ruimschoot
 3. Avatar for Bernhard Ruimschoot
 4. Avatar for Bernhard Ruimschoot
 5. Avatar for Bernhard Ruimschoot
 6. Avatar for Bernhard Ruimschoot
 7. Avatar for Bernhard Ruimschoot
 8. Avatar for Bernhard Ruimschoot
   • Avatar for Bernhard Ruimschoot
    • Avatar for Bernhard Ruimschoot
 9. Avatar for Bernhard Ruimschoot
   • Avatar for Bernhard Ruimschoot
 10. Avatar for Bernhard Ruimschoot
 11. Avatar for Bernhard Ruimschoot
Chat openen
Hulp nodig ? Stuur een App!
Hallo, heb je vragen ? Stuur direct een bericht.